Blommor och blad

Jag fullkomligt älskar snittblommor, krukväxter och ja, alla växter man kan ha i princip. Det finns bara en nackdel, jag kan inte ta hand om blommor. Hur mycket jag än försöker och vill (vill antagligen för mycket) så dör alla blommor jag skaffar.

När jag kommer hem från New York ska jag dock göra ett nytt försök, för jag vill absolut inte ge upp min dröm om en fin grön och levande lägenhet. Jag har storslagna planer om mycket stora krukor med härligt grönt.

Men vad ska man göra om man är så där hopplöst dålig på att hålla sina stackars blommor fina? Eller om man vill piffa till det lite extra?
-Då är ju snittblommor en väldigt bra grej faktiskt! De behöver man inte hålla vid liv speciellt länge och det är så himla fint att ha vaser med blommor lite var stans hemma.

En annan sak som är fint är blad. Man kan ha dem i vaser precis som snittblommor men de håller sig fina och fräscha längre och är dessutom ofta billigare. Jag ska börja köpa så mycket blommor och blad snart. Åh, längtar!

Ett annat tips jag har som jag dock inte har provat själv än (men ska garanterat göra det) är att man kan prenumerera på snittblommor. Det fungerar som om man beställer hem en matkasse, en gång i veckan eller varannan vecka kommer blommor levererade enda fram till dörren. Man behöver inte göra någonting, hur smart?

Kommentera här: